Україна може ввести дзеркальні заходи у відповідь на продовження обмежень для українського імпорту в ЄС

Україна може вжити дзеркальних заходів у разі продовження Євросоюзом обмежень українського імпорту до пʼяти країн після 15 вересня. 

Про це заявила заявила перший віцепрем'єр — міністр економіки і торгівлі Юлія Свириденко на зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією, пише Інтерфакс-Україна.

«І президент, і прем'єр, і всі ми (уряд — прим. ред.) стоїмо на позиції, що 15 вересня — це остаточна критична дата. Після неї не може бути жодних продовжень цих обмежень, які існували для України», — сказала Свириденко.

За її словами, заборона імпорту пшениці, ячменю, ріпаку та насіння соняшнику до зазначених п'яти країн є «дискримінаційною з боку найближчих сусідів, особливо коли Україна має ворога на морі».

Читайте також: Польща підтримала скасування обмежень на імпорт зерна з України

Відповідаючи на запитання про те, що буде, якщо заборону все ж таки буде продовжено, Свириденко зазначила, що в такому разі Україна змушена розглянути дзеркальні заходи.

«Не хотілося б вголос говорити і вважати, що це реалістичний крок, але, думаємо, що деякі дзеркальні заходи можуть бути застосовані», — додала Свириденко.

Нагадаємо, Польща, Болгарія, Угорщина, Словаччина та Румунія підписали спільну заяву щодо продовження до кінця року заборони на імпорт 4 зернових культур з України.

Виконано за допомогоюDisqus