Польща підтримала скасування обмежень на імпорт зерна з України

Україна та ЄС мають повернути регулярний товарообіг без обмежень, що були запроваджені раніше на вимогу Польщі.

Про це на пресконференції в Києві заявив президент Польщі Анджей Дуда.

Він заявив, що вважає доцільним скасування обмежень в торгівлі між Україною і ЄС.

«Поки що є певні рішення (Єврокомісії — прим. ред.), і я сподіваюся, що буде можливість ці рішення якомога швидше послабити, аби дати можливість розвиватися вільній торгівлі», — сказав Дуда.

Збереження обмежень на наступні майже два місяці необхідні для певної підготовки, що вже триває, додав Анджей Дуда.

«Цей час потрібен для того, щоби уникнути явищ, які мають негативний суспільний вплив і напрацювати механізми, які дозволять без негативних явищ вести товарообмін і транзит», — говорить президент Польщі.

Читайте також: Олександр Вайнер: Ми завжди виходили з того, що зерно має рухатись в бік країн ЄС

Президент України Володимир Зеленський заявив, що має підтвердження таких планів також від профільного єврокомісара з питань торгівлі Тьєррі Бретона.

«Ми подивимося, як буде все розблоковано, але він (комісар) пообіцяв мені, що після 15-го вересня не може бути продовжено блокувань», — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, у червні Європейська комісія послабила обмеження на імпорт українських агротоварів до п'яти європейських країн та пообіцяла поступово їх скасувати.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus