В Афінах обговорюють можливість експорту українського зерна через Болгарію до грецьких портів

Прем’єр-міністри Греції та Болгарії Кіріакос Міцотакіс і Ніколай Дєнков обговорили проблему транзиту українського зерна з огляду на вихід росії із зернової угоди та обстріли українських портів.

Про це пише болгарське видання Mediapool.

Болгарський прем’єр-міністр заявив у розмові з журналістами, що обговорюється можливість транспортування українського зерна потягами через територію Болгарії до грецьких портів.

За інформацією Mediapool, пропозиція полягала в тому, щоб болгарські потяги завантажували зерно на кордоні України з Румунією, а потім перевозили його через румунську та болгарську територію до Греції.

Читайте також: Потужності для українського зерна в порту Констанца будуть доступні до середини серпня

Але незрозуміло, хто з болгарських перевізників матиме можливість перевезти такий обсяг вантажів, оскільки у державного перевізника дефіцит локомотивів і вагонів. Рухомого складу для таких перевезень недостатньо і у приватних залізничних компаній.

За словами Дєнкова, Греція вже почала розбудовувати залізничні лінії, що мають особливий інтерес для Болгарії — до Кулати й Свиленграда. Покращення технічного стану залізниць на цих двох напрямках дозволило б перевозити більше вантажів з Болгарії, Румунії, України та Молдови до грецьких портів.

Нагадаємо, Хорватія запропонувала Україні свою залізничну мережу та порти в Адріатичному морі для експорту зерна після блокування росією зернової угоди.

Виконано за допомогоюDisqus