УДП перевозитиме зерно відремонтованим судном Вилково

Українське дунайське пароплавство завершує капітальний ремонт морського судна «Вилково». Ремонтні роботи тривали майже три місяці.

Про це повідомила пресслужба УДП.

«Замінені десятки тонн металу — конструкції корпусу, палуби, перебірки трюму та багато іншого. Очищений та пофарбований в три шари корпус (грунт+2 шари фарби). Виконано фарбування поверхонь трюмів та палуб на площі майже 10 тис. м2. Вперше за 30 років повністю демонтовані та відреставровані кришки вантажних трюмів та деякі інші системи та агрегати», — йдеться у повідомленні.

Також був виконаний капітальний ремонт головного двигуна, дизельгенераторів, компресорів. Замінена та налаштована паливна апаратура.

Читайте також: УДП вперше завантажує зерном судно дедвейтом понад 45 тисяч тонн в Констанці

За кілька днів після завершення процедури випробування на клас Регістру, Вилково розпочне перший рейс.

«Роботи для нього наразі дуже багато — одеські порти заблоковані ворогом, а вивозити врожай потрібно! Перевага «Вилково» у тому, що воно може повноцінно працювати на Дунаї навіть в умовах мілководдя. Але найголовніше, що, з огляду на напружену ситуацію, не всі іноземні судновласники готові продовжувати працювати в українських дунайських портах», — додали в компанії.

Нагадаємо, Українське дунайське пароплавство власним флотом буде доставляти агропродукцію з дунайських портів європейських країн до румунського порту Констанца.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus