Україна застрахувала всі судна, які працюють в дунайських портах — Шмигаль

Україна застрахувала всі торгові судна, які здійснюють експорт та імпорт товарів через порти Дунаю. Також розглядається можливість страхування суден, які йтимуть «зерновим коридором».

Про це Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль заявив на конференції послів України, пише Укрінформ.

«Україна застрахувала всі торгові судна, які здійснюють експорт та імпорт товарів через дунайські порти. Зараз ми на уряді обговорюємо і, переконаний, ухвалимо рішення про страхування суден і відповідних компаній, які йтимуть по «зерновому коридору», — сказав посадовець.

Він додав, що в уряді розуміють, що у випадку якщо росіяни затоплять або підірвуть будь-яке торгове судно, це колосально ускладнить роботу з партнерами щодо «зернового коридору».

Читайте також: Більшість судновласників уникатимуть заходу до українських портів через розрив зернової угоди — думка

«Тому, звичайно, потрібна підтримка партнерів, щоб цього не сталося. Але зі свого боку ми такі ризики страхуємо за рахунок нашого бюджету», — додав Шмигаль.

Нагадаємо, після атаки росіян на Ізмаїльський порт два судна, що прямували до нього під завантаження, відмовилися швартуватися.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus