В Україні може подорожчати прохід до портів Дунаю

В Україні планують підвищити на 20% ставки лоцманського збору для дунайських портів. Відповідний проєкт вже розроблено та оприлюднено для громадського обговорення Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

Необхідність збільшення ставок  пояснюють зростанням фінансових потреб ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) у зв’язку з умовами війни, а також різницею в оплаті послуг лоцманів, що проводять судна каналом Дунай Чорне море та Сулінським каналом.

«Для покращення функціонування портової інфраструктури існує нагальна потреба збільшити доходи ДП «АМПУ». Із зазначеною метою пропонується підвищити на 20% установлені тарифами ставки лоцманського збору в морських портах Ізмаїл, Рені, Усть-Дунайськ, а також плату за затримку лоцмана на судні», — говориться у повідомленні.

В міністерстві також зазначили, що через внесення зміни до меж акваторії морського порту Ізмаїл у 2022 році і включення частини річки Дунай (Кілійське гирло) від 97 км до Чорного моря, лоцманський збір за зовнішньопортове та внутрішньопортове проведення різний. Тепер для порту Ізмаїл встановлено нижчу ставку (внутрішньопортове проведення).

В міністерстві порахували, що отримується в 8-9 разів менше від цього, ніж у разі оплати за зовнішньопортове проведення. Тому пропонується внести зміни до тарифів, які передбачають справляння лоцманського збору за ставками для зовнішньопортового проведення в межах портових акваторій за лоцманське проведення до/з морських портів/морських терміналів та причалів, розташованих на річках Дунай, Південний Буг, Дніпро.

Також пропонується підняти на 20% ставки лоцманського збору за зовнішньопортове лоцманське проведення для суден, які прямують каналом Дунай — Чорне море на баровій частині гирла Новостамбульське (Бистре).

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються Управлінням морського та річкового транспорту Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури до 8 листопада 2023 року включно у письмовому та електронному вигляді.

Нагадаємо, «Українське Дунайське пароплавство» (УДП) закриває навігацію на Середньому Дунаї через падіння рівня води.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus