Британський страховик спільно з українським урядом розробив механізм покриття ризиків для суден у Чорному морі

Британський страховий та перестрахувальний брокер Miller у партнерстві з технологічною компанією Clearwater Dynamics (CWD) та урядом України представив інструмент покриття військових ризиків для суден у Чорному морі.

Про це пише видання Порти України з посиланням на пресслужбу Miller.

Інноваційне рішення від CWD у режимі реального часу дозволить моніторити операційну діяльність у морському коридорі як під час транзиту суден, так і під час перебування їх у портах.

Рішення буде підтримане страховиками Lloyd’s та лондонського ринку з рейтингом А, які нададуть страхові можливості для повного покриття полісів.

Читайте також: Lloyd's веде переговори з ООН щодо нового страхового покриття зернових суден в Чорному морі — Reuters

«Використовуючи технологію CWD та оперативну підтримку, ми можемо надати страховикам інформацію, необхідну їм для страхування суден, що прямують коридором. Ми відкриті для всіх запитів і сподіваємося допомогти Україні відновити життєво важливі міжнародні перевезення її зерна», — сказав керівник підрозділу Direct Marine компанії Miller Нік Саммерс.

Як зазначили в Miller, завдяки значному збільшенню впевненості в тому, що судна активно контролюються під час роботи в зоні військового ризику, це партнерство допоможе забезпечити більш безпечний прохід торговельних суден з України.

Нагадаємо, 1 жовтня три балкери з агропродукцією та залізною рудою вийшли з портів Чорноморськ та Південний. Також порти Великої Одеси чекають під завантаження 5 нових суден. Балкери OLGA, IDA, DANNY BOY, FORZA DORIA, NEW LEGACY експортують майже 120 тис. т українського зерна до країн Африки та Європи.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus