Румунія працює над пошуком нових шляхів для транспортування українського зерна

Румунія працює над пошуком нових шляхів для транспортування українського зерна після виходу росії з зернової угоди та обстрілів нею портів на півдні України.

Про це заявила міністр закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску, пише Politico.

«Румунія працює над пошуком додаткових способів допомогти транспортувати українське зерно, заявила у понеділок міністр закордонних справ країни, описавши ситуацію з безпекою в Чорноморському регіоні як «досить серйозну», — пише видання.

Одобеску засудила «направду цинічні» обстріли росією українських портів та зерносховищ, що загострюють світову продовольчу кризу.

«москва серйозно перешкоджає експорту українського зерна, яке є порятунком для вразливих людей у багатьох країнах-імпортерах, що справді посилює світову продовольчу кризу», — сказала вона.

Одобеску зазначила, що Бухарест доклав зусиль протягом останніх місяців для збільшення транзиту українського зерна через Румунію, зокрема шляхом розширення пропускної здатності портів та пунктів пропуску.

Румунія також координує роботу з Україною в цьому питанні. Цього тижня очікуються подальші переговори між Бухарестом та Києвом.

Нагадаємо, Польща представила в Брюсселі оцінки інвестицій, які необхідні для збільшення експорту з України зерна та інших сільськогосподарських продуктів через польсько-український кордон на світові ринки. Загальна вартість цих інвестицій оцінюється приблизно в 1 мільярд євро.

Виконано за допомогоюDisqus