ALFA Smart Agro виводить на ринок фунгіцидний протруйник Авіценна Плюс

У сезоні-2023 ALFA Smart Agro презентує аграріям фунгіцидний протруйник для зернових Авіценна Плюс — це нове покоління фунгіцидного протруйника Авіценна, одного з найпопулярніших в Україні.

Про це Latifundist.com повідомили в пресслужбі компанії.

Авіценна Плюс — чотирьохкомпонентний препарат з молекулою SDHI, над розробкою якого R&D департамент ALFA Smart Agro працював протягом останніх років. В новітній формуляції поєднані тебуконазол, прохлораз, боскалід, піраклостробін, що є абсолютно унікальною комбінацією для українського ринку і піднімає захист посівів зернових на новий рівень. 

«Головна ідея Авіценни Плюс — підвищення врожайності зернових ще на етапі захисту насіння. Отже, ми шукали таке поєднання активних компонентів, при якому відбувається безпосередній позитивний вплив на продуктивність рослини, і одночасно є висока фунгіцидна активність. Отримані результати подеколи були неочікуваними навіть для нам самих. Порівняно із препаратами, які сьогодні вважаються еталонами у сегменті фунгіцидних протруйників, Авіценна Плюс демонструє відмінні показники додатково збереженої врожайності», — говорить Сергій Кнечунас, керівник R&D департаменту ALFA Smart Agro.

Авіценна Плюс забезпечує тривалий захист посівів від всіх видів інфекції — ґрунтової, насіннєвої та аерогенної. Це максимально можливий для фунгіцидного протруйника спектр дії.

Окрім того, комбінація активних компонентів у складі Авіценни Плюс є індуктором адаптивних реакцій рослин — стимулює їхній природний опір до впливу хвороб і зовнішніх стресів: 

  • активізує синтез кутину і суберину, які забезпечують міцність клітин (вплив на восковий наліт, міцність соломини тощо); 
  • підвищує стійкість до хвороб внаслідок синтезу захисних PR-білків;
  • стимулює синтез фітоалексинів (природних захисних бар’єрів, які не дають інфекції проникнути вглиб рослини) та антиоксидантних ферментів.

Якісна дія на патогени, поєднана із сильним позитивним впливом на захисні механізми рослини, подовжує захисну дію протруйника. Одночасно стимулюється розвиток рослин. 

Так, характерна ознака дії Авіценни Плюс — активний розвиток кореневої системи (ефект «сили коренів»). Це дає можливість рослинам сформувати додаткові пагони, а також збільшує довжину колоса. 

Читайте також: ALFA Smart Agro представила ринку нові ґрунтові гербіциди для захисту посівів ріпаку

Під час польових досліджень, насіння, оброблене Авіценною Плюс, демонструвало найвищий рівень схожості — 92%. В той час як застосування інших еталонних фунгіцидних протруйників забезпечувало 89-90% схожості. 

Препаративна форма Авіценни Плюс суттєво зменшує пестицидне навантаження на проростки — в формуляції протруйника олійна основа поєднана із водою, що є додатковим плюсом для молодої рослини.

Нагадаємо, компанія ALFA Smart Agro представила 5 нових розробок для функціонального живлення рослин ТМ VECTA. В минулому році для українських аграріїв став доступним перший продукт лінійки — VECTA Action.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus