Ердоган планує у вересні обговорити відновлення зернової угоди з путіним

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган планує особисто обговорити поновлення зернової угоди з президентом росії володимиром путіним у вересні, якщо з'явиться така можливість.

Про це пише Anadolu.

«У вересні в Індії пройде засідання G-20. У США заплановано засідання Генеральної Асамблеї ООН. Ми обговоримо (зернову угоду — прим. ред) з паном путіним, якщо з'явиться така можливість через щільний графік», — зазначив Ердоган.

Турецький президент торкнувся теми першого судна, яке вийшло з українського порту після припинення зернової угоди і перейшло Стамбульську протоку.

Читайте також: росія готує «тристоронню зернову угоду» з дружніми країнами — Bild

«Це судно, що вийшло з України, Одеси, не є зерновозом, це контейнер. Відповідну заяву зробило і наше Міністерство національної оборони. Наша основна мета тут — досягнення позитивної позиції росії щодо зернового коридору через телефонні розмови з паном путіним», — сказав Ердоган. 

Він також заявив, що глава МЗС Туреччини Хакан Фідан вирушить до росії, щоб обговорити зернову угоду.

Нагадаємо, 17 червня росія заявила про вихід з зернової угоди. Причиною такого рішення, за словами речника кремля, стало те, що частина угоди, яка стосується росії, досі не виконана.

Виконано за допомогоюDisqus