ООН готова частково задовольнити вимоги росії щодо відновлення зернової угоди — Sabah

ООН пропонує розпочати переговори щодо зняття блокування з активів російських виробників харчування та оцінити збитки підірваному аміакопроводу Тольятті — Одеса, щоб відновити зернову угоду.

Про це пише турецьке видання Sabah.

«Для того, щоб полегшити постачання російського аміаку на ринки, наголошується, що необхідно розпочати дослідження з оцінки збитків від пошкоджених війною трубопроводів. Піднімається питання про початок переговорів про зняття блокувань з активів російських виробників продуктів харчування», — пише видання.

В пакет пропозицій ООН також входить перепідключення «Россельхозбанку» до SWIFT. 4 вересня у Сочі відбудеться зустріч президента Туреччини Тайїпа Ердогана та путіна. Очікується, що зернова угода стане її ключовою темою.

Читайте також: Генсек ООН надіслав росії пропозиції щодо відновлення зернової угоди — Reuters

Sabah зазначає, що один із пріоритетів, зазначених у пакеті пропозицій ООН — відправка зерна до бідних країн для запобігання голоду.

Нагадаємо, 17 червня росія заявила про вихід з зернової угоди. Причиною такого рішення, за словами речника кремля, стало те, що частина угоди, яка стосується росії, досі не виконана.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus