У Вінницькій області стартувало будівництво пʼятого індустріального парку

В Україні почалося будівництво чергового індустріального парку — Volia Agri-Food Park Vinnytsia. Він спеціалізуватиметься на виробництві проміжної та кінцевої продукції харчової промисловості, наданні спеціалізованих послуг, проведенні досліджень та розробок в агрохарчовій сфері.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

За словами інвестора Бориса Шестопалова, індустріальний парк стане ядром майбутньої екосистеми харчової долини Volia в країні.

«Моя місія як засновника та інвестора Volia Agri-Food Park Vinnytsia — змінити економічний підхід в харчовій промисловості України, трансформувати її з сировинної на виробництво готової продукції з високою доданою вартістю всередині країни. Volia Agri-Food Park Vinnytsia надасть міжнародним та українським компаніям харчової промисловості готові рішення для релокації та масштабування бізнесу», — говорить Шестопалов.

За словами заступника міського голови Вінниці Андрій Очеретного, наразі в області є вже чотири індустріальних парки. Очікуваний розмір капіталовкладень на момент завершення реалізації проєкту сягне близько 3 млрд грн. Тут будуть створені робочі місця для близько 2 тисяч нових працівників, загалом по всіх індустріальних парках громади — понад 5 тисяч новостворених робочих місць.

Читайте також: На Одещині планують будівництво агротехнопарку, який спеціалізуватиметься на переробці

Volia Agri-Food Park Vinnytsia розбудовується на площі 35,7 гектарів з урахуванням принципів сталого розвитку, відповідно до рекомендацій UNIDO.

Перша черга будівництва агрохарчового парку включатиме розвиток інженерних мереж, доріг та благоустрою на території парку, побудову бізнес-центра для резидентів, Light Industry Box для розміщення виробництва малих харчових підприємств, логістичний центр.

Нагадаємо, у селі Горонда Закарпатської області планують збудувати «сухий порт». Він дозволить експортувати українську агропродукції в Італію.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus