Компанія LNZ Group завершила тестування на врожайність нових сортів пшениці

На полях компанії LNZ Group завершили збір озимої пшениці, зокрема й у Звенигородському районі Черкащини, де цьогоріч тестували на врожайність нові сорти пшениці лінійки LEGEND.

Про це йдеться в матеріалі «Озима пшениця на Черкащині: дослідження нових сортів та результати року» на SuperAgronom.com.

Зокрема в компанії тестували сорти:

  • ЛНЗ Лайт — середньоранній сорт з раннім відновленням вегетації, пластичний, підходить для всіх типів ґрунтів.
  • ЛНЗ Протект — середньостиглий сорт з пізнім відновленням вегетації, вимогливий до ґрунтів, з інтенсивним коефіцієнтом кущення, призначений для інтенсивної технології вирощування.
  • ЛНЗ Голден Філд — середньоранній сорт з раннім відновленням вегетації, пластичний, підходить для всіх типів ґрунтів.
  • ЛНЗ Кваліті — середньостиглий сорт з середнім відновленням вегетації, вимогливий до ґрунтів, з інтенсивним коефіцієнтом кущення, призначений для інтенсивної технології вирощування.

ЛНЗ Лайт — середньоранній сорт з раннім відновленням вегетації, пластичний, підходить для всіх типів ґрунтів

«Завдяки додатковій доробці насіння мікродобривом DEFENDA НАСІННЯ рослини мали гарно сформовану та розвинену кореневу систему. До того ж останні декілька років зима має помірні температурні режими, що дає можливість розвиватися рослинам пшениці озимої протягом перезимівлі і поступово переходити до фази розвитку ВВСН 21-29 (кущення), про це свідчать результати обстеження посівів пшениці озимої на початку відновлення весняної вегетації. Так, сорт ЛНЗ Лайт на початок відновлення весняної вегетації сформував 12,6 млн стебел на гектарі, сорт ЛНЗ Голден Філд — 14,0 млн стебел на гектар, сорт ЛНЗ Протект — 10,9 млн стебел на гектар та сорт ЛНЗ Кваліті — 9,4 млн стебел на гектар, за норми висіву даних сортів 5,5 млн схожих насінин на гектар», — розповів менеджер з розвитку агротехнологій LNZ Group Юрій Баранчук.

Читайте також: LNZ Hub значно розширив блок краш-тестів кукурудзи та соняшнику

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus