Експерт розповів, як за допомогою супутникових знімків коригувати норми внесення добрив

Сучасні технології дозволяють оцінити поля за допомогою супутникових знімків та поділити їх на групи продуктивності («продуктивні», «середні», «слабкі»), а відтак й коригувати норми внесення добрив. Це можна зробити в системі Feodal.FMS.

Про це розповів засновник компанії Feodal Андрій Дем’янович в матеріалі «Де ви втрачаєте гроші на полі — розумна оптимізація допоможе розібратись».

Експерт зазначає, що коли господарство матиме зображення зі супутника, достатньо скоригувати технологічну карту, і на кожній з цих груп полів запланувати відповідні норми внесення, добрив і насіння. Наприклад, де на полі більше проблемних ділянок на таке поле і дають меншу норму.

Сучасні технології дозволяють оцінити поля за допомогою супутникових знімків

«Ми не хочемо говорити про терміновий перехід на диференційне внесення добрив або насіння та й господарства не готові до цього. Оскільки, треба інвестувати в обладнання або його орендувати, складати карти завдання, аналізувати врожайність, щільність і т.д. Ви можете прийти до цього, почавши з простих кроків. Ми пропонуємо перш подивитись в загальному на потенціал полів через супутникову аналітику і дати оцінку їх продуктивності», — зазначає Андрій Демʼянович.

Щоб дізнатись детальніше дзвоніть — 067 102 01 06.

Читайте також: Аграріям пропонують безкоштовні трекери та оцифрування полів за зниженою ціною

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus