росія планує створити єдиного трейдера добрив, щоб підвищити вплив на ціни

росія розглядає можливість створення єдиної торгової компанії для експорту добрив, щоб збільшити свій вплив на ціноутворення на світових ринках.

Про це пише Bloomberg.

Цю ідею в липні запропонував засновник ПАТ «УралХім» Дмитро Мазепін, повідомили двоє людей, знайомих із ситуацією. Відтоді це обговорювали міністр промисловості Денис Мантуров і прем'єр-міністр Михайло Мішустін, повідомили виланню джерела в російському уряді. Однак жодного рішення не прийнято, і неясно, коли пропозиція буде обговорюватися знову.

 

Німецьке виробництво добрив під загрозою через дешеві російські продукти

Читати також

Прессекретарі російського уряду не відповіли на прохання про коментарі. У прес-службі «Уралхіму» заявили, що не знають про цю пропозицію.

Об’єднана торгова компанія могла б дати росії більше контролю над доходами від експорту та значно більше впливати на глобальне ціноутворення. росія вимагала більш плавних умов експорту для своїх виробників добрив у переговорах щодо відновлення зернової угоди.

Зараз російські компанії торгують своїми товарами через Швейцарію та інші треті країни. Раніше росія мала торговельний альянс з Білоруссю, що дозволяло їй контролювати 40% світових продажів і цін на поживну речовину через обмеження виробництва. Ціни на калій впали після розриву угоди в 2013 році.

Виконано за допомогоюDisqus