Україна передала Туреччині пропозицію про відновлення роботи зернового коридору без росії — Боднар

Україна передала Туреччині пропозицію про відновлення роботи «зернового коридору» без росії. Відповіді поки що немає.

Про це повідомив у четвер на пресконференції посол України в Туреччині Василь Боднар, пише «Інтерфакс-Україна».

«Пропозицію про роботу («зернового коридору» — прим. ред) без росії передано турецькій стороні. Поки що немає остаточного підтвердження. Але оскільки кораблі вже йдуть територіальними водами Румунії, Болгарії, а також Туреччини і проходять протоки без обмежень, це насправді раціональний шлях», — сказав Боднар.

За його словами, оскільки немає жодних обмежень для експорту української продукції суднами, які проходять цим гуманітарним коридором, такий альтернативний варіант може бути одним з основних для врегулювання ситуації.

Читайте також: Генсек ООН надіслав росії пропозиції щодо відновлення зернової угоди — Reuters

Поки що триває комунікація між Туреччиною та ООН за результатами переговорів і з Україною, і з росією, щоб прийти до загального рішення. Учасники переговорного процесу очікують «комунікації між Україною і Туреччиною на вищому рівні». За інформацією Боднара, можливо вони відбудуться найближчими днями або в рамках Генасамблеї ООН.

Нагадаємо, Україна завершує розробку схеми з глобальними страховиками для покриття зернових суден, які прямують до та з її чорноморських портів.

Виконано за допомогоюDisqus