Єгипет купив півмільйона тонн російської пшениці за приватною угодою — Reuters

Єгипетський державний покупець зерна придбав близько півмільйона тонн російської пшениці в приватній угоді, досягнувши нижчих цін, ніж ті, що пропонуються на традиційних тендерах. 

Про це пише Reuters, посилаючись на чотирьох трейдерів.

Генеральне управління з поставок товарів (GASC) купило близько 480 тис. т російської пшениці у торгової фірми Solaris у п'ятницю за ціною близько 270 $/т C&F, повідомили трейдери.

Єгипет продовжить імпортувати українське зерно навіть після зриву росією зернової угоди

Читати також

Трейдери повідомили Reuters, що ціна може бути нижчою від неофіційної мінімальної, встановленої російським урядом для контролю внутрішніх цін на пшеницю.

Інші російські постачальники пшениці подали пропозиції в п’ятницю за ціною 265 $/т FOB, вважаючи, що це встановлена мінімальна ціна, і за ціною C&F, яка перевищувала 270 $/т.

Трейдери повідомили Reuters, що мінімальна ціна не є юридично обов’язковою, але очікується, що постачальники будуть виконувати інструкції міністерства сільського господарства росії. На ринку немає ясності щодо рівня російської мінімальної ціни.

«Трейдери кажуть, що є різні мінімальні ціни для приватного продажу та продажу на відкритих торгах, а також різні ціни для продажу в кожному місяці з вересня по грудень і знижки на нижчі сорти білкової пшениці», — пише видання.

На тендері минулого тижня всі російські постачальники подали заявки за мінімальною ціною, встановленою в 270 $/т FOB, з цінами C&F — в діапазоні від 286,25 до 291 $/т.

Тоді трейдери повідомили Reuters, що це вплинуло на конкурентоспроможність російської пшениці, а GASC замість цього купив дешевшу румунську та французьку пшеницю.

У п’ятницю GASC також приватно купив один вантаж болгарської пшениці за 270 $/т C&F.

Також нещодавно єгипетський уряд підписав кредитну угоду на $500 млн з Експортним офісом Абу-Дабі (ADEX) для купівлі імпортної пшениці в агробізнесу Al Dahra, що базується в ОАЕ.

Як повідомлялося раніше, на початку серпня Єгипет закупив на тендері 235 тис. т російської продовольчої пшениці з поставкою у вересні-жовтні.

Нагадаємо, росія знищила в Ізмаїльському порту 13 тисяч тонн зерна, призначені для Єгипту та Румунії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus