Єгипет відмовився від російської пшениці через незгоду з ціною

Єгипет відмовився від російської пшениці на користь зерна із Франції та Німеччини через незгоду з ціною, яку намагалася встановити москва.

Про це розповіли джерела Bloomberg.

За їхніми словами, росія не погодилася з ціною угоди, оскільки вона була нижчою за неофіційний мінімальний рівень цін на пшеницю, який намагалася встановити москва.

Так, на початку вересня міністр постачання Єгипту Алі Ель-Мосільхі заявив, що Каїр погодився купити 480 тис. т російської пшениці під час прямих переговорів. Угода була укладена за ціною 270 $/т, включаючи фрахт, що нижче за неофіційний мінімальний рівень цін, який російські чиновники намагалися встановити на той час. Через кілька днів Єгипет заявив, що трейдеру Solaris буде надано можливість постачати зерно будь-якого походження.

Читайте також: Ціни на пшеницю падають через високий російський врожай, який замінює українські поставки — FT

У серпні Єгипет став найбільшим покупцем російської пшениці — туди було відвантажено 910 тис. т, повідомляли у російському зерновому союзі. Однак це на 35% менше, ніж у серпні минулого року.

Нагадаємо, росія знищила в Ізмаїльському порту 13 тисяч тонн зерна, призначені для Єгипту та Румунії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus