Польський порт почав приймати інтермодальні поїзди з українською агропродукцією

Балтійський контейнерний термінал (BCT) в польському порту Гдиня запустив пряме інтермодальне сполучення для експорту українських агротоварів.

Про це пише Rail.insider

Наразі BCT приймає поїзди з контейнерними вантажами, переважно кукурудзою, зерном і шротом. Маршрутні потяги довжиною 600 м, що курсують між Славкувом і Гдинею складаються з 22 80-футових вагонів SGGRS і 44 40-футових контейнерів. 

Порти Польщі готуються до збільшення перевалки українського зерна

Читати також

Українська сільськогосподарська продукція доставляється до Славкува, де її перевантажують у контейнери та відправляють до Гдині і далі. Наразі термінал спільно з партнерами також працює над покращенням потоку імпортних перевезень до України, використовуючи вже наявні сполучення. Всього курсує шість поїздів на тиждень.

До того ж, використання BCT як перевалочного пункту для контейнерних українських вантажів є серйозною альтернативою транзиту української сільгосппродукції через територію Польщі. Контейнери завантажуються безпосередньо на морські судна, які регулярно заходять на термінал.

Нагадаємо, Польща представила в Брюсселі оцінки інвестицій, які необхідні для збільшення експорту з України зерна та інших сільськогосподарських продуктів через польсько-український кордон на світові ринки. Загальна вартість цих інвестицій оцінюється приблизно в 1 мільярд євро.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus