Порти Польщі готуються до збільшення перевалки українського зерна

Польський порт Гданськ готується збільшити перевалку українського зерна. У 2022 році цей порт перевалив 2 млн т зерна, що на 19% більше, ніж у 2021 році.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek infrastruktury,

За перші два квартали 2023 року в порту перевантажили 1,4 млн т зернових. Це на 52% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

«За інформацією Адміністрації порту Гданськ, найслабшою ланкою в транзиті українського збіжжя виявилася залізниця. Тому 70% зерна надходить до порту автотранспортом. Через це в рамках підготовки до збільшення перевалки зерна, кількість місць для автотранспорту в порту було збільшено до 970, хоча в окремі періоди кількість авто може сягати 1500 одиниць на добу», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Експорт українського зерна через польські порти зріс вдвічі, в країні планують будувати агропорти

Оператори порту за день можуть обслуговувати 730 вантажівок і 80 вагонів. Там планують звести постійні та тентові склади, а також хочуть реалізувати додаткові інвестиції в залізницю. Завдяки цьому пропускна здатність терміналів у порту зросте з 300 до 485 тис. т на місяць.

Нагадаємо, Польща представила в Брюсселі оцінки інвестицій, які необхідні для збільшення експорту з України зерна та інших сільськогосподарських продуктів через польсько-український кордон на світові ринки. Загальна вартість цих інвестицій оцінюється приблизно в 1 мільярд євро.

Виконано за допомогоюDisqus