АГРОТРЕЙД збільшить площі під технічною коноплею на 150%

Група АГРОТРЕЙД завершила обмолот перших в історії компанії 200 гектарів технічної коноплі. План зі збору виконаний на 110%.

Про це повідомили в пресслужбі компанії.

Як зазначили в АГРОТРЕЙДі, попри низку технологічних складнощів, команда агрономів Групи впоралася зі жнивами на відмінно.

«Технічна конопля — нова культура для нас. Через це під час збирання виникли нюанси, які просто неможливо передбачити заздалегідь. Утім, ми знали, що легко не буде. Цьогоріч випробували багато дослідних підходів, оберемо найкращі з них і використаємо у майбутньому, аби поліпшити результати. У нас є потенціал для росту. Підбиваючи підсумки, відзначу, що зі строками збирання ми не помилилися, а втрати відрегулювали. Однак наступного року можна розпочати обмолот дещо пізніше — на 85% стиглості. Загалом першими результатами роботи з новою культурою повністю задоволені», — зазначив директор агропромислового департаменту Групи АГРОТРЕЙД Олександр Овсяник.

Читайте також: АГРОТРЕЙД почав збирання першого в історії компанії врожаю технічної коноплі

Наступного року посівні площі під культурою в компанії планують збільшити на 150% — до 500 га. Також у АГРОТРЕЙДу є попередня домовленість з Інститутом сільського господарства Північного Сходу НААН України про випробування нового сорту — «Софія».

Нагадаємо, цьогоріч група АГРОТРЕЙД вперше посіяла технічну коноплю. Тресту (волокна) компанія планує реалізовувати на внутрішньому ринку, а насіння експортувати до Європи.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus