АГРОТРЕЙД почав збирання першого в історії компанії врожаю технічної коноплі

АГРОТРЕЙД почав перші в своїй історії жнива технічної коноплі. Обмолот стартував на Чернігівщині, де цією культурою засіяно майже 200 га.

Про це повідомила пресслужба компанії.

В АГРОТРЕЙДі розраховують вийти на заплановану врожайність.

«Ця технологічно складна культура — нова для нас. Адже у 2023 році ми її посіяли вперше. Отже, є багато нюансів. Дуже важливо правильно визначити момент старту жнив. Якщо розпочати зарано, то будуть великі втрати товарного зерна, а якщо запізно — почнеться осипання. До того ж стебло і волокна погрубішають, що призведе до складнощів під час обмолоту. Наразі наші коноплі мають 75% стиглості, як і потрібно, тому вважаю, що жнива розпочали вчасно», —  розповідає директор агропромислового департаменту Групи АГРОТРЕЙД Олександр Овсяник.

Читайте також: АГРОТРЕЙД запустив екопроєкт з використання органічних добрив

Для підготовки до жнив компанія плідно співпрацювала з фахівцями Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України, аби перейняти необхідний досвід.

Нині до робіт залучені три комбайни, а перші машини вже відвантажені з полів.

Нагадаємо, цьогоріч група АГРОТРЕЙД вперше посіяла технічну коноплю. Тресту (волокна) компанія планує реалізовувати на внутрішньому ринку, а насіння експортувати до Європи.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus