Польський уряд готовий перенести ветеринарний контроль з кордонів до портів — Дмитрасевич

Європейське законодавство вже дозволяє без додаткових договорів чи внесення змін до законів перенести ветеринарний та фітосанітарний контроль для української аграрної продукції з кордону до морських портів. Польський уряд заявляє, що готовий це зробити.

Про це під час відкриття заводу VITAGRO PARTNER розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич, пише Latifundist.com.

«Всі ви знаєте про черги на ветеринаринй та фітосанітарний контроль на польських кордонах. Ми зараз активно працюємо як з поляками, так і з Єврокомісією, щоб цей контроль забрати з кордонів і перенести хоча б в місця призначення, а саме в порти, як в польські, так і інші порти країн Євросоюзу, до яких потрапляє наша аграрна продукція», — розповів Дмитрасевич.

За його словами, польський уряд підтримує таке рішення. Наразі ветеринарний контроль практично не проводиться на кордоні з Угорщиною.

Читайте також: Порти Польщі готуються до збільшення перевалки українського зерна

Дмитрачевич зазначив, що в України нас вже є досвід, коли перевірки аграрної продукції на кордоні з Польщею майже не проводилися. Тоді вдавалося вивозити через польські кордони 800 тис. т зерна на місяць. У серпні цей показник склав 500 тис. т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus