Контроль агропродукції переноситься з українсько-польського кордону в порт Клайпеди — Сольський

Ветеринарний, санітарний та фітосанітарний контроль української продукції переноситься з українсько-польського кордону в порт Клайпеди.

Про це домовилися Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, міністр сільського господарства і розвитку села Республіки Польща Роберт Телус та міністр сільського господарства Литовської Республіки Кястутіс Навіцкас під час чергової онлайн зустрічі сьогодні вранці, повідомили в Мінагрополітики.

Читайте також: Сольський розповів про деталі переговорів з Польщею щодо експорту українського зерна

Протягом наступних двох днів буде перенесено ветеринарний, санітарний та фітосанітарний контроль з українсько-польського кордону в порт Клайпеди (Литва), для всіх аграрних вантажів, які прямують в даний порт. Це пришвидшить транзит територією Польщі. 

Роберт Телус та Кястутіс Навіцкас зазначили, що їхні уряди підтримують такий механізм контролю і вважають це конструктивним кроком.

Нагадаємо, після розвитку портових коридорів Балтійського моря можна буде пропускати до 10 млн т українського зерна на рік.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus