Lloyd's веде переговори з ООН щодо нового страхового покриття зернових суден в Чорному морі — Reuters

Lloyd's of London (SOLYD.UL) веде переговори з Організацією Об’єднаних Націй щодо надання страхового покриття для поставок українського зерна, якщо вдасться досягти нової угоди щодо Чорноморського коридору.

Про це повідомив Reuters у четвер генеральний директор банку Джон Ніл.

Туреччина, яка є членом НАТО, намагається переконати росію повернутися до зернової угоди.

«Чи щасливі ми і чи зможемо ми продовжувати надавати страхування на випадок, якщо коридор можна буде відновити? Відповідь на це питання — так. Ми ведемо активні дискусії з ООН щодо того, як це може статися», — сказав Ніл в інтерв’ю Reuters.

Він додав, що ці розмови включали ймовірність того, що покриття, можливо, доведеться структурувати інакше, ніж раніше.

Забезпечення страхового покриття має вирішальне значення для вантажів, що відправляються з України.

«За відсутності втручання ООН і дозволу ООН ми б не санкціонували страхування», — сказав Ніл.

За його словами, ринковий збиток Lloyd's за вирахуванням перестрахування від конфлікту в Україні склав 1,4 мільярда фунтів стерлінгів (1,74 мільярда доларів).

Ніл додав, що ринок Lloyd’s також готовий запропонувати підтримку гравцям, які працюють в українському національному страховому секторі.

Читайте також: З порту Південний вийшли два балкери — Мінвідновлення

Страхова компанія Beazley (BEZG.L) покривала судна в зерновому коридорі, а також в окремому гуманітарному каналі, який Україна створила останніми тижнями, щоб дозволити суднам, які застрягли в Україні, вийти, заявив її генеральний директор Адріан Кокс окремо Reuters у четвер.

«Ми працюємо на цьому ринку, щоб забезпечити страхування, необхідне для того, щоб ці судна почали рух», — додав Кокс.

Нагадаємо, Україна завершує розробку схеми з глобальними страховиками для покриття зернових суден, які прямують до та з її чорноморських портів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus