Експорт зерна з України скоротився майже на 3 млн т через атаки росії на порти та блокування моря — Кубраков

З 18 липня в результаті атак росії на порти України пошкоджено та частково знищено 105 об’єктів портової інфраструктури. Внаслідок ударів по портам Дунайського кластеру та блокування морських портів експорт зернових вантажів до країн Азії, Африки та Європи скоротився на майже 3 млн т на місяць.

Про це повідомив Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

«Чергова масована атака на порти Дунайського регіону. В ніч на 13 вересня росія ударними безпілотниками атакувала Рені та Ізмаїл в Одеській області. Внаслідок удару пошкоджено адміністративні будівлі, склади для зернових вантажів, ємності для зберігання олії та автотранспорт. Семеро водіїв доставлено в лікарню у важкому стані», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: росіяни у серпні намагалися атакувати Калібрами вантажне судно в Одеському порту

Кубраков наголосив, що порти Дунайського кластеру наразі — єдиний водний шлях для українського агроекспорту. Якщо не захистити його потужними системами протиповітряної оборони, то наслідки будуть більшими.

Нагадаємо, ООН веде таємні переговори з росією, які мають на меті укладення угоди, що передбачає відновлення зернової угоди в обмін на зняття санкції, що були запроваджені проти росії після широкомасштабного вторгнення в Україну.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus