Словаччина та Україна погодили систему торгівлі зерном замість заборони

Міністри сільського господарства Словаччини та України домовилися створити систему ліцензування торгівлі зерном, що дозволить скасувати заборону на імпорт чотирьох українських товарів до Словаччини.

Про це повідомило міністерство сільського господарства Словаччини, пише Reuters.

«(Міністри) домовилися про створення системи торгівлі зерном на основі видачі та контролю ліцензій. Поки ця система не запрацює і не буде повністю протестована, заборона на імпорт чотирьох товарів з України залишається в силі», — йдеться в електронному листі словацького міністерства.

Уряд Словаччини в п’ятницю, 15 вересня, після рішення Єврокомісії не продовжувати обмеження на імпорт українського зерна, оголосив про запровадження аналогічних обмежень на національному рівні.

Читайте також: Єврокомісія зняла обмеження на імпортний бан, але двері до трьох країн Східної Європи закриті. Як будемо експортувати?

Згідно з урядовою постановою, опублікованою в п'ятницю, Угорщина ввела національну заборону на імпорт 24 українських сільськогосподарських продуктів.

Раніше в Польщі заявили, що продовжать заборону на імпорт українського зерна, незважаючи на відсутність схвалення ЄС.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus