Тут відновленню нічого не підлягає — директор Блакитнянського ХПП, який спалили росіяни

Блакитнянський ХПП компанії TESSLAGROUP
Джерело фото: Latifundist.com

«Блакитнянський ХПП» ГК TESSLAGROUP, що на Херсонщині, вцілів під час боїв. Однак відступаючи, росіяни навмисно підпалили його.

Про це йдеться в матеріалі «Вогонь і попіл «руського миру». Репортаж зі зруйнованого вщент елеваторного комплексу на Херсонщині» на Latifundist.com.

Підпал елеватору відбувся на початку жовтня 2022 р. З військової точки зору, ніякого сенсу в цьому не було, оскільки росіяни швидко відступали і фактично їм було не до елеватора.

«Елеватор розстріляли з САУ-шки. Вистачило чотирьох снарядів, щоб все знищити. Горіло і диміло тут все. Згоріли навіть металеві кабелі», — розповів житель села Блакитне.

За його словами, артобстрілом росіяни теж не обмежились. Після нього скинули на елеватор ще дві авіабомби.

у «Блакитнянському ХПП» поступово готуються до ліквідації наслідків російської окупації.

«На сьогодні ми вже практично закінчили інвентаризацію. Майже всі збитки зафіксовані. Будемо подавати заяву до поліції. Хоча, за великим рахунком, тут взагалі відновленню нічого не підлягає. Хіба що все розчистити і побудувати щось нове. У будь-якому випадку підлогових складів тут напевно вже не буде, якщо і будуть, то силоси. Але життя продовжується. Будемо жити», — зазначив директор «Блакитнянського ХПП» Сергій Шаповал.

Нагадаємо, компанія TESSLAGROUP втратила внаслідок повномасштабного вторгнення росіян 50% своїх активів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus