Умови для накопичення вологи у ґрунті залишалися вкрай несприятливими — Укргідрометцентр

Умови для накопичення вологи у ґрунті в другій декаді вересня, як і в попередній період, залишалися вкрай несприятливими.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

«Спостерігається тривалий дефіцит опадів — у середньому 30-40 днів на більшості території ефективних опадів майже не було, або ж їх кількість була недостатньою для формування достатнього зволоження ґрунту. За експертною оцінкою на 50-60% площ під сівбу озимини триває та поглиблюється ґрунтова посуха», — йдеться у повідомленні.

Крім того, агрометеорологічні умови в другій декаді вересня були цілком задовільними для заверщення вегетації пізніх рослин. Сонячна погода сприяла збиранню пізніх сільгоспкультур: кукурудзи, сої, соняшнику, гречки, проса, а також накопиченню цукрів у коренях буряків, у плодах та ягодах.

Нагадаємо, станом на 18 вересня найбільше озимих зернових культур посіяно на Сумщині — 84 тис. га або 81% до прогнозу, озимого ріпку на Дніпропетровщині — 103,6 тис. га або 82,5% до прогнозу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus