Тимчасовим гуманітарним коридором з Одеських портів вже вийшли сім суден — ВМС

З Одеських портів вже вийшли сім суден, які пройшли тимчасовим коридором у Чорному морі.

Про це повідомив речник Військово-морських сил Збройних Сил України Дмитро Плетенчук на брифінгу, пише Інтерфакс-Україна.

«За оновленими даними, новим коридором у нас уже вийшло 7 суден. Тобто це 7 із 7 успішних кейсів. Зайшло 2, вийшло 7. П'ять суден — це ті, що були тут до початку повномасштабного вторгнення. Відповідно, цей процес триває. Ми робимо все, щоб забезпечити безпеку тієї ділянки, на якій судна перебувають у наших територіальних водах», — сказав Плетенчук.

Як пояснив речник ВМС, далі судна потрапляють до територіальних вод Румунії, Болгарії та Туреччини аж до Босфорської затоки.

«Це вже територіальне море країн НАТО. І відповідно завдання вогневої поразки по цій території — це нанесення вогневої поразки по суверенній території цих країн. Тому на таке вони (росіяни, — прим. ред.) не можуть зважитися» — додав речник ВМС. 

Нагадаємо, першими тимчасово встановленим ВМС ЗСУ коридором скористалися балкери RESILENT AFRICA та AROYAT, які експортували понад 20 тис. т української агропродукції для країн Азії та Африки.

Виконано за допомогоюDisqus