AGCO придбає частку в підрозділі Trimble у розмірі 85%

Корпорація AGCO заявила в четвер, що придбає 85% акцій виробника навігаційних продуктів Trimble за $2 млрд готівкою. Таким чином компанія прагне збільшити свою портфель точного землеробства.

Про це пише Reuters.

Перегони між компаніями-виробниками сільськогосподарського обладнання за автоматизацію сільського господарства прискорилися, оскільки посуха в ключових країнах-виробниках зерна та війна в Україні підживлюють глобальну продовольчу кризу, а фермери США намагаються підвищити врожайність.

«Ця угода значно розширює технологічний набір AGCO завдяки революційним технологіям, які охоплюють усі аспекти циклу врожаю», — сказав виконавчий директор AGCO Ерік Хансотія.

Компанія заявила, що ця угода також підтримає її амбіції щодо розробки автономного обладнання, оскільки виробники сільськогосподарського обладнання прагнуть поєднати передове обладнання з програмним забезпеченням, спрямованим на максимізацію виробництва сільськогосподарських культур, і отримати постійний дохід від пропозицій програмного забезпечення.

Читайте також: Український дистрибʼютор сільгосптехніки будує сервісний центр на Житомирщині

Підхід до точного землеробства використовує технології та глобальну систему позиціонування, щоб забезпечити правильне використання насіння, добрив і хімікатів.

«Ми вважаємо, що це придбання є подією для створення цінності для AGCO, яка має потенціал для підвищення консолідованої норми прибутку, водночас спрямовуючи надлишок коштів на зростання, яке вже добре узгоджено з її незалежним від OEM каналом Precision Planting», — заявили аналітики Oppenheimer.

За даними AGCO, ціна придбання частки відповідає передбачуваній вартості компанії в розмірі близько $2,35 млрд.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus