Ціни на пшеницю у світі показують найгірші квартальні втрати за 14 років

Пшениця зіткнулася з найгіршими квартальними втратами за 14 років. Високі врожаї в деяких частинах Північної півкулі компенсували напруженість у Чорному морі після виходу росії з зернової угоди.

Про це пише Bloomberg.

«Ф'ючерси на Чикаго втратили близько 11% за останні три місяці і готуються до четвертого квартального падіння. Незважаючи на те, що Москва вийшла з угоди про безпечне прохід в липні, яка дозволяла Україні експортувати своє зерно, великі обсяги поставок стримали ціни. росія була однією з країн, яка зафіксувала високий врожай», — пише видання.

Після закінчення дії зернової угоди Україна почала використовувати інші експортні маршрути, такі як річка Дунай, яка в останні місяці неодноразово зазнавала нападів з боку росії.

Судна також почали повертатися до українських глибоководних портів, але поки що зарано говорити про те, чи приведуть зусилля з відкриття коридору до збільшення постачань.

Читайте також: Ціни на пшеницю у світі знизилися через вихід з порту Чорноморськ першого після зриву зернової угоди судна

Нагадаємо, з Одеських портів вже вийшли сім суден, які пройшли тимчасовим коридором у Чорному морі.

Виконано за допомогоюDisqus