Через зниження прибутків фермери почали орендувати сільгосптехніку — експерт

Якщо раніше аграрії намагались щороку оновлювати кілька позицій автопарку, то зараз, через зниження прибутків, не можуть цього собі дозволити. Тому ремонтують стару техніку або звертаються до підрядників.

Про це йдеться в інтервʼю Kurkul.com розповів засновник компанії «Пак-Трейд» Андрій Томчук.

Компанія пропонує аграріям придбати вживану техніку або орендувати.

За словами Томчука, в багатьох випадках більшість клієнтів не вірять, що нею користувались. Тому в компанії її називають вживано-відновленою. Асортимент поповнюють машинами з-за кордону.

«Уживану техніку ми купуємо переважно у Великобританії, бо там і якість найкраща, і ціна приваблива. Наші партнери пропонують позиції, які можуть продати, а ми вибираємо зі списку, що купити. Ми не купуємо все підряд, а тільки те, що популярне і в хорошому стані. Крім стандартної сільгосптехніки, у нас є досвід імпорту негабаритних товарів, як от портових кранів чи палебійних установок для будівництва причалів», — зазначив підприємець.

З його слів, наразі серед фермерів стабільним залишається попит на телескопічні навантажувачі та ковші для них. На популярні позиції чекати не потрібно — вони завжди є на складах компанії, а специфічні замовлення можна отримати у строк від 2 тижнів до місяця. Також у «Пак-Трейд» є послуга страхування вживаної техніки: за 10% від вартості надається гарантія на рік та сервіс без обмежень.

Читайте також: Ринок сільгосптехніки в Україні у 2022 році суттєво скоротився — Інститут аграрної економіки

Андрій Томчук відмічає, що найбільший попит така техніка має у «середніх» фермерів, оскільки великі агрохолдинги мають змогу купити нову.

Орендують техніку всі представники агросектору — і невеликі фермери з господарствами до 1000 га, і агрохолдинги, і трейдери. Наприклад, «Пак-Трейд» надає послуги оренди обладнання для навантаження зерна в морських портах, обладнання для корчування, техніку для роботи на заліснених територіях та посівну техніку.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus