Вже є заявки на отримання ліцензій для експорту зерна в ЄС за новими правилами, про квотування мова не йде — Качка

Українські експортери вже направили заявки до Мінекономіки на видачу ліцензій для експорту чотирьох культур до країн ЄС за новими правилами.

Про це в коментарі Latifundist.com розповів заступник міністра економіки та торговий представник України Тарас Качка.

«Надійшло пару заявок, нам зараз головне налагодити те, що йде транзитом. Помінялася система з їхнього рішення на наше, там ми налагоджуємо деталі. А заявки на експорт є: дві на Румунію, три на Болгарію, ми з ними працюємо», — сказав Качка.

Він додав, що можна подавати заявки на отримання ліцензій щодо експорту до Польші і Угорщини, але там поки що діє національна заборона.

Читайте також: Болгарія не імпортуватиме український соняшник до кінця листопада

За словами Качки, мова про квотування експорту не йде.

«Ми будемо розуміти, який на сьогоднішній день попит на експорт безпосередньо до цих країн. Цей попит не безмежний. Будемо дивитись, який попит там, тому що все залежить від культури. Чотири культури, різна структура ринку, різна сезонність. Зараз там в когось є питання по соняшнику, завтра будуть питання по пшениці», — каже торговий представник.

Крім того, Тарас Качка запевнив, що ніяких обмежень по тоннажу на одну ліцензію не буде. Час розгляду заявки з української сторони складатиме близько 30 днів.

Нагадаємо, Єврокомісія завершила розгляд українського плану дій щодо експорту зерна без Польщі та Угорщини.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus