АГРОТРЕЙД експортував у 2022/23 МР понад 350 тис. т зерна

У 2022/23 МР Група АГРОТРЕЙД експортувала 354 тис. т зерна. З них частка власного агровиробництва склала 76% або 267,8 тис. т, а сторонніх виробників — 24% або 86 тис. т. 

Про це повідомила пресслужба АГРОТРЕЙДу.

Також компанія відправила на експорт 1,7 тис. т органічної продукції.

Головними покупцями зерна стали країни ЄС та Північної Африки.

«Зважаючи на умови, у яких працювали, минулий маркетинговий рік був успішним для експорту. Адже вдалося реалізувати значну частину агропродукції за доволі високими цінами. Загалом після 24 лютого 2022 року у нас повністю змінилася структура торгівлі — нині 90% зерна Група самостійно доправляє з власних елеваторів до країн призначення. Звісно, втрата чорноморських та обстріли річкових портів ускладнили роботу, оскільки призвели до збільшення логістичних витрат і зменшення обсягів відвантажень», — зазначив директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності Групи АГРОТРЕЙД Андрій Бут.

Читайте також: Китай закупив великі партії кукурудзи в Україні — трейдери

За його словами,  ще до припинення дії зернової угоди компанія повністю переорієнтувала весь експорт на Дунай та залізницю — 80 на 20 відсотків відповідно. Тому плани на нинішній маркетинговий рік в компанії аналогічні попередньому.

Нагадаємо, у вересні 2023 року Україні вдалося експортувати 4,2 млн т продукції АПК, що на 3% менше аналогічного показника попереднього місяця. Необхідно врахувати, що не вся продукція встигла фізично перетнути кордон і значна кількість транспорту ще стоїть в чергах на виїзд.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus