Фрахт на перевезення кукурудзи панамаксами з портів Великої Одеси до Китаю знизився до 70$/т — Atria Brokers

Станом на 5 жовтня фрахт на перевезення кукурудзи панамаксами з Одеси, Південного та Чорноморська у напрямку Китаю становив 70$/т, до середземноморського узбережжя Іспанії — 51-54$/т.

Про це повідомляє компанія Atria Brokers, пише «Українська зернова асоціація».

Ставки на перевезення кукурудзи хендісайзами до східного Середземномор’я становили 60$/т, до східного узбережжя Італії та Ізраїлю — 60-62$/т, до середземноморського узбережжя Іспанії — 65-67$/т.

«Ставки фрахту на перевезення зерна костерами з дунайських портів на більшість напрямків підвищилися. Однак, у напрямку Італії та Іспанії спостерігалось зниження. У першій половині тижня навігація в гирлах Суліна та Бистре була ускладнена через погодні умови, що призвело до накопичення суден. Ситуація дещо покращилася у другій половині тижня, і кількість суден в черзі почала знижуватися», — йдеться у повідомленні.

Фрахт на перевезення кукурудзи костерами 6 тис. т з портів Рені та Ізмаїл до Криту підвищився на 5$/т — до 61-63$/т, до східного узбережжя Греції — на 4$/т до 57-59$/т, до Мармари — на 4 $/т до 55$/т, до східного Середземномор’я — на 2$/т до 65-67$/т.

Ставки на перевезення гранульованого та негранульованого шроту соняшника костерами з портів Рені та Ізмаїл залишилися без змін — до Мармари на рівні 60-65$/т, до східного узбережжя Італії — 82-83$/т, до Іспанії — 90-95$/т.

Експерт розповів про рівень ставок фрахту на морські перевезення тимчасовим коридором

Читати також

Фрахт на перевезення кукурудзи баржами на Констанцу знизився на 3-4 до 38-40/т. Для соняшнику ставки підвищилися на 2 до 62/т.

Ставки фрахту на перевезення гранульованого та негранульованого шроту соняшника з дунайських портів баржами на Констанцу залишилися на рівні 50/т.

Нагадаємо, китайські імпортери закупили великі партії кормової кукурудзи в Україні за останні декілька тижнів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus