Експерт розповів про рівень ставок фрахту на морські перевезення тимчасовим коридором

Ставки фрахту для перевезень зерна тимчасовим коридором зараз приблизно на рівні вересня минулого року, коли працював «зерновий коридор» під егідою ООН.

Про це у коментарі Latifundist.com розповів директор BPG Shipping Геннадій Іванов.

За його словами, страховка на початку роботи тимчасового коридору складала 3% (наприкінці травня вона була на рівні 0,75-1%).

Читайте також: Обмежена пропозиція флоту для експорту зерна тимчасовим коридором підтримує високі ставки фрахту — аналітики

Геннадій Іванов зазначив, що в перший тиждень, коли до українських портів почали заходити судна, в ставку закладалися всі можливі ризики, в основному це стосувалося преміальності. На другий тиждень ставки знизились і зараз вони стабілізувалися та знаходяться «на рівні початку зернового коридору минулого року». 

«В цілому фрахтовий ринок виріс, не можна порівнювати нинішній фрахтовий ринок з тим, що був в травні. Індекс BDI виріс і Чорне море зараз більш активне за рахунок того, що почався зерновий сезон», — зазначив експерт.

Нагадаємо, ще 12 вантажних суден готові пройти через новостворений чорноморський судноплавний коридор на шляху до українських портів.

Виконано за допомогоюDisqus