Ставки фрахту на перевезення кукурудзи коустерами та хендісайзами з дунайських портів знизилися — Atria Brokers

Упродовж минулого тижня на ринку фрахту у дунайських портах домінувала тенденція до зниження. Станом на 13 жовтня ставки на перевезення кукурудзи коустерами 6 тис. т з портів Рені та Ізмаїл до східного узбережжя Італії знизилися на 3$/т — до 65-68$/т.

Про це повідомляє компанія Atria Brokers, пише «Українська зернова асоціація».

До Іспанії та Севільї ставки опустилися на 2 $/т — до 71-73$/т та 78-80$/т відповідно. До східного Середземномор’я фрахт становив 65$/т проти 65-67$/т першого тижня жовтня.

Стабільними були ставки до Мармари — 55$/т, східного узбережжя Греції — 57-59 $/т, Криту — 61-63$/т та Ізраїлю – 70$/т.

Ставки на перевезення кукурудзи хендісайзами до східного Середземномор’я знизилися на 2$/т — до 58$/т.

Без змін залишився фрахт до Ізраїлю і східного узбережжя Італії — 60-62$/т, та до середземноморського узбережжя Іспанії — 65-67$/т.

Фрахт на перевезення кукурудзи панамаксами з Одеси, Південного та Чорноморська у напрямку південного Китаю становив 72$/т, середземноморського узбережжя Іспанії — 51-54$/т.

Нагадаємо, в Україні планують підвищити на 20% ставки лоцманського збору для дунайських портів. Відповідний проєкт вже розроблено та оприлюднено для громадського обговорення Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus