Польща збудує зерновий порт у Гданську — Телус

Уряд Польщі підписав угоду з балтійським портом Гданськ про будівництво зернового терміналу.

Повідомив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус на зустрічі з виборцями в південно-центральному місті Пшисуха в понеділок, повідомляє польське державне інформаційне агентство PAP.

Міністр сільського господарства заявив: «Нарешті у нас буде зерновий порт».

Він додав, що угоду про будівництво зернового терміналу підписали державна компанія RSSI та Гданський порт. 

Телус також зазначив, що «завдяки жорстким рішенням уряду» українське зерно було заборонено на польському ринку. 

Він підкреслив, що уряд «не допустив, щоб українське зерно заполонило польський ринок», щоб захистити інтереси польських фермерів, «а не бюрократів з Брюсселя».

Міністр сільського господарства Польщі заявив у понеділок, що після кроку Брюсселя українське зерно перестало надходити до країн Африки та Близького Сходу, які найбільше його потребують, і могло знову «затопити європейський ринок», повідомляє інформаційне агентство PAP. 

Телус додав, що дефіцит зерна в африканських і арабських країнах спричинить «голод, соціальні заворушення та міграцію» до Європи», відповідаючи планам президента росії володимира путіна.

Міністр заявив, що уряд Польщі виділить «найбільший пакет допомоги» для фермерів Польщі вартістю 15 мільярдів злотих (3,3 мільярда євро) для подолання наслідків війни в Україні та пов’язаних з нею ринкових порушень, повідомляє інформаційне агентство PAP.

Також державна допомога надається постраждалим від посухи аграріям, плодівникам, додав Роберт Телус.

Нагадаємо, що ветеринарний, санітарний та фітосанітарний контроль української продукції переноситься з українсько-польського кордону в порт Клайпеди.

Виконано за допомогоюDisqus