Україна відправила понад 10 інтермодальних поїздів з агропродукцією до польських портів

«Укрзалізниця» відправила понад 10 інтермодальних поїздів до польських портів Гданськ і Гдиня.

Про це йшлося під час наради представників товариства з учасниками аграрного ринку 26 жовтня, пише Rail.insider.

Заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов зазначив, що поїзди прямували зі станцій Одеса-Ліски, Дніпро-Ліски та Вінниця до польських портів Гданськ і Гдиня.

«Оператором перевезень територією України виступила філія «Центр транспортного сервісу «Ліски» АТ «Укрзалізниця», а територією Польщі — UZ Cargo Poland. У контейнерах транспортували переважно зернові вантажі та продукти перемолу», — пише видання.

Перевезення здійснювалися у межах послуги «Інтермодальний потяг». Такі поїзди прямують за жорстким графіком і мають зручне стикування на українсько-польському кордоні.

Читайте також: Польський порт почав приймати інтермодальні поїзди з українською агропродукцією

За словами Ткачова, зараз розглядається запуск потяга з Києва. Окрім того, є можливість відправити поїзд і з інших станцій, де наявна вантажна база і якщо відправник готовий регулярно замовляти таку послугу.

Нагадаємо, Польща збудує великий вантажний термінал в районі населеного пункту Гребенне. Його використовуватимуть як пункт пропуску спільно з Україною.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus