Новий зерновий термінал ввели в експлуатацію в болгарському порту Варна

Першу партію пшениці вже перероблено на новій спеціалізованій системі переробки зерна
Джерело фото: maritime.bg

У болгарському порту Варна ввели в експлуатацію новий зерновий термінал. На першому етапі було інвестовано €25 млн.

Про це повідомляє «УкрАгроКонсалт».

В результаті важливого інвестиційного партнерства між двома компаніями «Порт Варна» ЕАД та «Зерновий термінал Варна Захід» АД, система вже працює і є комплексом технологічних інновацій та інфраструктурних рішень, які підвищать ефективність і конкурентоспроможність як компаніям, так і клієнтам і торговцям з усього регіону.

«У жовтні у портовому терміналі «Варна-Захід» на 8-му причалі за допомогою спеціалізованої установки успішно завершено обробку 180-метрового теплохода «HTK FORTUNE», завантаженого 35 тис. т болгарської пшениці, що прямує до Алжиру. Експортером зерна є «Кофко Інтернешнл Болгарі». Система переробки, що діє в даний час, дозволяє досягати продуктивності 450 т/год або близько 10 тис. т на добу на одну робочу точку, і це тільки перший крок у розширенні перевалки зерна в порту», — говориться у повідомленні.

Постачання та введення в експлуатацію нового складного технологічного обладнання планують завершити протягом 12 місяців, що дозволить збільшити темпи навантаження спеціалізованих об’єктів удвічі, при цьому швидкість навантаження судна досягне понад 20 тис. т на добу.

Загальні можливості терміналу дозволять паралельно спеціалізовано обробляти кілька зерновозів, забезпечуючи загальний експорт через причали понад 35 тис. т на добу.

Побудована потужність зерносховища на сьогоднішній день складає 100 тис. т. 

Зазначається, що завершення інвестиційних процесів також гарантуватиме повне завантаження потужностей складської та портової інфраструктури, що дозволить переробляти понад 2 млн т зерна на рік лише через термінал «Варна-Захід».

Раніше повідомлялося, що мінно-тральна група ВМС Болгарії та Румунії розпочала тралення акваторії Чорного моря поблизу берегів Болгарії на маршруті нового українського морського коридору.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus