Власники Епіцентр Агро 8 років платили зарплату менеджеру, який працює на рф

Народний депутат України Олександр Герега та його дружина Галина Герега, власники компаній «Епіцентр Агро», «Епіцентр» та «Нова лінія», продовжували 8 років платити зарплату менеджеру, який працює на рф.

Про це повідомляють «Схеми».

Протягом періоду з 2014 року до липня 2022 року компанії Герег регулярно виплачували заробітну плату Геннадію Гальчуку. Геннадій Гальчук раніше був директором гіпермаркету «Епіцентр» у Макіївці, але після 2014 року перейшов на територію, що перебуває під окупацією на частині Донеччини, і продовжив керувати створеною ним мережею «Галактика», яка була зареєстрована відповідно до адміністративних норм, що підконтрольні росії.

За даними журналістів, протягом цього періоду Гальчук регулярно переїзжав із окупованої території на контрольну частину України та надавав фінансову підтримку політичній партії Герег. Крім того, під керівництвом Гальчука мережа «Галактика» співпрацювала з адміністраціями угрупування ДНР. У 2023 році сам Геннадій Гальчук став депутатом від партії «єдина росія» після незаконних виборів, які відбулися на окупованій території Донеччини.

Читайте також: Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України

Нагадаємо, що майже 300 тис. т зерна знищено через масовані російські атаки на порти України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus