Китай домовився з рф про поставку 70 млн т зерна на наступні 12 років — росЗМІ

Китай підписав з росією найбільший контракт на поставку зерна на суму близько $25,7 млрд, про це ТАСС повідомив голова ініціативи «Новий сухопутний зерновий коридор» Карен Овсепян.

«Сьогодні ми підписали один з найбільших контрактів в історії росії і Китаю на суму майже 2,5 трлн руб. на поставку зернових, бобових і олійних культур в обсязі 70 млн т на 12 років», — говорить він.

За його словами, ця ініціатива допоможе нормалізувати структуру експорту в рамках «Один пояс, один шлях». «Однозначно ми більше ніж заміщуємо втрачені обсяги українського експорту завдяки Сибіру та Далекому Сходу», коментує Овсепян.

Читайте також: Тімоті Снайдер: Як колись, так і зараз росія хоче знищити агросектор України

Він додав, що ініціатива «Новий сухопутний зерновий коридор» буде запущена найближчим часом.

«Наприкінці листопада – на початку грудня на зустрічі глав урядів росії та Китаю буде підписано міжурядову угоду про цю ініціативу», — сказав Овсепян.

Він вважає, що завдяки Забайкальському зерновому терміналу нова ініціатива дозволить збільшити експорт російського зерна до Китаю до 8 млн т, який в майбутньому зросте до 16 млн т з будівництвом нової інфраструктури.

Раніше повідомлялося, що Китай закупив великі партії фуражної кукурудзи в Україні.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus