Українським аграріям пропонують додатковий дохід за участь у програмі ґрунтового вуглецю Agreena

Понад 1 млн га зареєстровано в програмі AgreenaCarbon
Джерело фото: Agreena

Agreena, провідна agtech-компанія, запрошує українських фермерів взяти участь у своїй програмі ґрунтового вуглецю на 2024 рік. 

Про це повідомляє пресслужба компанії.

AgreenaCarbon, найбільша в Європі платформа сертифікації ґрунтового вуглецю, допомагає фермерам фінансувати перехід до методів регенеративного землеробства і зараз відкриває свій четвертий сезон.

Понад один мільйон гектарів було зареєстровано в програмі AgreenaCarbon, і її учасникам вже виплачено понад €6 млн, причому фермери заробляли щонайменше €32 за вуглецевий сертифікат при застосуванні методів регенеративного землеробства.

«Завдяки регенеративним методам — таким як нульовий обробіток, мінімальний обробіток, вирощування покривних культур, і т.д. — фермери можуть відігравати ключову роль у покращенні клімату та посідати надзвичайно вагоме місце в боротьбі зі зміною клімату. Фермери потребують фінансової винагороди за надання цих життєво важливих послуг, і AgreenaCarbon робить саме це», — сказав Нільс Віттруп, комерційний директор провідної agtech-компанії Agreena.

Фермери, які беруть участь у програмі, погоджуються вжити низку заходів, таких як зменшення порушення ґрунту і оптимальне використання покривних культур. Міжнародна акредитована та підтверджена третьою стороною програма компанії Agreena визначає кількісне скорочення еквіваленту парникових газів та видалення вуглецю на полях господарства і видає верифіковані сертифікати CO2e.

Фермери можуть:

  • зберігати ці сертифікати,
  • торгувати ними на добровільному вуглецевому ринку (VCM), 
  • або дозволити Agreena продавати їх від свого імені.

Для фермерів також доступний варіант дострокової виплати, коли Agreena надає фермеру фінансування ще до моменту видачі сертифікатів.

«Вуглецеві кредити» можуть стати додатковим джерелом доходу для аграрія — думка
Читати також

У повідомленні компанії вказано, що фермери стикаються з безпрецедентними проблемами, зокрема економічною та політичною невизначеністю та зміною погодних умов. Програма AgreenaCarbon забезпечує життєво важливий додатковий дохід для фермерів та допомагає підтримувати прибутковість та екологічну стійкість їхнього сільськогосподарського бізнесу.

Вуглецеві сертифікати компанії Agreena відповідають строгій науковій методології IPCC і провідним світовим стандартам сертифікації з забезпечення видалення вуглецю. А провідна технологія дистанційного зондування MRV компанії Agreena дозволяє безперервно контролювати, перевіряти та звітувати про практику та результати в господарстві.

Додаткове джерело прибутків, яке створює для фермерів вуглецева програма AgreenaCarbon, стало суттєвими фактором, який збільшує можливості фермерів переходити до регенеративного землеробства.

«Завдяки отриманим компенсаціям ми змогли прискорить цей перехід… Ми купили знаряддя для мінімального обробітку ґрунту, і вже стали більше завдяки цьому обробляти», розповівкерівник відділу систем діджиталізації Групи компаній «Агрейн» Олександр Мустіпан.

Раніше повідомлялося, що участь фермерів у програмі AgreenaCarbon зросла в 4 рази за 2022 рік врожаю.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus