Польща збудує вантажний термінал на кордоні з Україною

Польща збудує великий вантажний термінал в районі населеного пункту Гребенне. Його використовуватимуть як пункт пропуску спільно з Україною.

Про це повідомив заступник начальника штабу — начальник відділу організації прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління Ігор Матвійчук в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Є ще один презентований ними (польською стороною — прим. ред) проєкт — перший спільний вантажний термінал, розташований на кількох гектарах у районі населеного пункту Гребенне, неподалік ПП «Рава-Руська-Гребенне». Проєктна спроможність термінала як ПП буде вчетверо вищою за ту, яка діє зараз на ПП «Рава-Руська-Гребенне», що становить 600 транспортних засобів за зміну», — сказав Матвійчук.

У результаті реалізації проєкту навантажені транспортні засоби з ПП «Рава-Руська-Гребенне» будуть перенаправлені на нього. Наявний пункт пропуску стане виключно пасажирським, уточнив Матвійчук.

Читайте також: Польща оцінила інвестиції необхідні для покращення експорту зерна з України в 1 млрд євро

З польського боку до термінала вже прокладено автодорогу, якою автомобілі з вантажами можуть пересуватися поза межами населених пунктів.

«З українського боку також потрібно буде підтягнути автодорогу від існуючої автодороги до пункту пропуску. А також побудувати об'їзну автодорогу навколо міста Рава-Руська», — додав Матвійчук.

Профінансувати проєкт будівництва дороги може Європейський банк реконструкції та розвитку, надавши кредит.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку підтримав фінансування проєкту Групи Агросем для розширення залізничного терміналу на кордоні з Польщею, розбудови зерноперевантажувального комплексу та контейнерних майданчиків.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus