Новий термінал з перевалки зерна незабаром почне роботу на румунсько-українському кордоні

Незабаром розпочне роботу новий термінал з перевалки зерна. Він розташований поблизу румунської станції Дорнешти, що на кордоні з Україною.

Про це розповів представник румунської компанії GFR Віктор Гурдіш під час онлайн-зустрічі працівників «Укрзалізниці» з перевізниками Румунії та Молдови 23 січня, повідомляє Rail.insider.

Термінал має почати роботу в лютому. Він зможе обробляти один потяг по колії 1520 мм за 6 годин, на добу оброблятиметься чотири поїзди.

Читайте також: Будує автостраду 24/7, вливає мільйони в Констанцу та нові пункти пропуску на кордоні. Як Румунія покращує експортну інфраструктуру? 

За словами Гурдіша, після відкриття термінала компанія зможе приймати зернові вантажі по колії 1520 мм та перевантажувати їх по станції Дорнешти.

Нагадаємо, Україна та Румунія працюють над новими проєктами вантажних пунктів пропуску Біла Криниця — Клімауць та Біла Церква — Сигету-Мармацей.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus