АГРОТРЕЙД збирає 13-14 тонн кукурудзи з поля

На полях компанії АГРОТРЕЙД на Сумщині та Чернігівщині триває обмолот кукурудзи. Результати істотно перевершують очікування та наразі складають майже 138% від запланованих показників.

Про це повідомила пресслужба компанії.

«Цьогорічні погодні умови виявилися сприятливими для кукурудзи. Тому маємо досить високу врожайність. Фактично зараз косимо 13-14 т зерна з поля. Нині закінчуємо зі жнивами на Сумщині і переходимо до основних наділів на Чернігівщині, де посіви ще кращі. Тому показники врожайності можуть зрости або принаймні залишаться на наявному рівні. Плануємо повністю впоратися зі збиранням до початку грудня. У полях нічого залишати не будемо, адже доцільність перевезення та продажу зерна кукурудзи зросла», — говорить директор агропромислового департаменту Групи АГРОТРЕЙД Олександр Овсяник.

Водночас жнива соняшнику у компанії завершені на 94% посівних площ. На деокупованих торік полях Харківщини поблизу Новомиколаївки та Золочева, який потерпав від обстрілів, врожайність культури сягнула планових показників, попри те, що ці наділи перед посівною довелося очищувати від залишків ракет, снарядів та інших боєприпасів, зазначають в компанії.

Читайте також: АГРОТРЕЙД зібрав сою із врожайністю 150% від запланованої

Збір соняшнику планується завершити протягом найближчих двох тижнів, адже погодні умови поки не дозволяють зробити це раніше.

Нагадаємо, цьогоріч у компанії під кукурудзу виділили понад 8.3 тис. га на Чернігівщині та Сумщині, а під соняшник — 13 тис. га на Харківщині, Чернігівщині та Сумщині.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus