Рейдова перевалка українського зерна в Констанці має розпочатися в листопаді — Горбачьов

Запуск першої якірної стоянки для рейдової перевалки українського зерна в Констанці має відбутись у листопаді 2023 року.

Про це повідомив президент «Української зернової асоціації» (УЗА) Микола Горбачьов в коментарі для видання Delo.ua.

Румунська сторона погодила створення в порту Констанци 5 якірних стоянок для рейдової перевалки зерна, які зможуть обробляти щомісячно до 500 тис. т вантажів.

«Ми зустрічались з міністром транспорту Румунії в Констанці місяць тому. Він сказав, що протягом жовтня буде організована і запущена одна якірна стоянка. Наразі вона не запущена, але я сподіваюсь, що її запустять до листопада», — зазначив Горбачьов.

За його словами, питання організації перевалки на рейді Констанци повністю бере на себе румунська сторона, яка зобов’язались забезпечити точки перевалки всім необхідним, в тому числі і плавучими кранами.

Український бізнес за потреби згоден долучитись до вирішення можливих логістичних проблем і забезпечити якірні стоянки баржами, плавкранами і навіть операторами з досвідом обробки вантажів на рейді, уточнив президент УЗА.

Читайте також: Шалений експорт: Румунія. Чи впорається Констанца з навантаженням у разі закриття зернового коридору

Як зазначив директор з логістики «НІБУЛОНу» Сергій Калкутін, облаштуванням якірних стоянок в акваторії порту Констанци займається Морська адміністрація порту Констанца. Якірні стоянки зможуть використовувати всі портові оператори — кожен зареєстрований оператор, що має в наявності крани для перевантаження, зможе підганяти їх до якірних стоянок і здійснювати перевантаження зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus