AMAZONE представить інновації у сфері внесення добрив на Agritechnica 2023

Інновації та тенденції у сфері внесення добрив останнім часом були спрямовані в першу чергу на підвищення ефективності, захист навколишнього середовища та ефективне використання ресурсів. Ця тенденція буде висвітлена і на цьогорічній виставці Agritechnica 2023.

Про це інформує пресслужба Німецького сільськогосподарського товариства (DLG), пише SuperAgronom.com.

Дуже нестабільні ринки добрив у недавньому минулому, особливо мінеральних добрив, чітко показали необхідність найбільш ефективного внесення добрив із найменшими втратами поживних речовин. Важливим елементом подальших розробок є інтеграція технологій автоматизації та спрощення роботи та контролю прикладних систем.

Україна представить павільйон з сільгосптехнікою на Agritechnica 2023

Читати також

Під час внесення міндобрив відцентровими розкидачами на поворотах через різну швидкість в межах робочої ширини виникають надлишково та недостатньо удобрені ділянки в межах поля. На криволінійних межах поля з технічних причин може статися, що добриво вилетить за межі. Цього слід уникати за будь-яких обставин з точки зору захисту води та ресурсів.

Так, на Agritechnica AMAZONE представить опцію програмного забезпечення під назвою CurveControl для розкидачів добрив ZA-TS і ZG-TS найвищого класу, щоб запобігти неправильному внесенню на поворотах. Система вимірює радіус кривої, розраховує радіальні швидкості, що виникають, і необхідне переміщення диска.

Приєднання розкидачів мінеральних добрив до тракторів іноді може бути проблемним. Rauch розробив систему AutoCoupling, щоб зробити зчеплення ще простішим. У цьому випадку два передніх паркувальних ролика мають електричний привід. Акумулятори на агрегаті забезпечують живлення електродвигунів.

«Обмежений період внесення органічних добрив вимагає високої потужності. Відповідно, збільшення робочої ширини та об’єму було і залишається постійним елементом нових і подальших розробок. Андреас Деммлер оснастив свій розкидач Cultan інжектором зі зіркоподібним колесом шириною 21 метр, щоб збільшити продуктивність. З Fullject X1500 Veenhuis пропонує розширену форму своєї серії X-line з інжектором суспензії шириною 15 метрів. Пристрій також можна використовувати з робочою шириною дев’ять метрів», — пише видання.

Оптимальна підготовка ґрунту до сівби є проблемою проектування зі збільшенням робочої ширини розподільних штанг при внесенні органічних добрив. З підвісною стрілою TSB2 з активним керуванням тиском Samson пропонує можливість активного регулювання тиску підвісних башмаків, щоб мати можливість реагувати на різні типи ґрунту, польові умови або стадії росту.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus