Зниження фрахту на перевезення зерна з портів Великої Одеси припинилося через атаку росії — Atria Brokers

Атака росії на вантажне судно в порту Одеської області викликала нову хвилю занепокоєння щодо безпекової ситуації у портах України.

Про це пише компанія Atria Brokers.

В результаті атаки, ситуація на фрахтовому ринку станом на кінець тижня була невизначеною, а зниження ставок фрахту на перевезення зерна з глибоководних портів Одеської області, яке спостерігалося впродовж минулих тижнів, припинилося.

Станом на 10 листопада, фрахт на перевезення кукурудзи хендісайзами по ключовим напрямкам залишився на рівні попереднього тижня: до Ізраїлю і східного узбережжя Італії — 45-46 $/т, до східного Середземномор’я — 43-45 $/т, до середземноморського узбережжя Іспанії — 48-50 $/т.

Після атаки росії на вантажне судно в порту Південний ціни на українську кукурудзу знизилися на 10-15$ — аналітики

Читати також

Фрахт на перевезення кукурудзи панамаксами з Одеси, Південного та Чорноморська у напрямку Китаю також залишився без змін на рівні 60-62 $/т.

У річкових портах Дунаю ставки фрахту розвивались різноспрямовано. Ставки на перевезення кукурудзи коcстерами 6 тис. т з портів Рені та Ізмаїл у напрямку Мармари знизилися на 2-3 $/т до 35-36 $/т, Греції — приблизно на 2 $/т до 39-41 $/т. Фрахт до Ізраїлю виріс приблизно на 2-3 $/т — до 51-52 $/т, східного Середземномор’я — приблизно на 1-2 $/т до 47-48 $/т, до Севільї — на 1 $/т до 59-61 $/т.

Ставки залишилися відносно стабільними у напрямках східного узбережжя Італії та Іспанії — 51-52 $/т та 55-56 $/т відповідно.

Суттєво знизився фрахт на перевезення агропродукції баржами на Констанцу через велику кількість доступних барж та недостатні об’єми культур. Ставки на перевезення кукурудзи знизилися на 7-8 /т до 25-26 , соняшнику — на 15-16 до 41-42 .

Нагадаємо, 8 листопада росіяни вдарили протирадіолокаційною ракетою Х-31П в напрямку одного з портів Одещини з літаків тактичної авіації в Чорному морі. Внаслідок атаки пошкоджене судно, загинув лоцман.

Виконано за допомогоюDisqus